Kötü bir yemeği güzel bir salata yenilebilir kılar fakat iyi bir yemek salatasız hep biraz eksiktir. O yüzden sofrada hep bir salata bulundurmaya özen gösteririm. ( evet yenilebilecek tüm yeşil şeyleri sevmemle alakası var 🙂 )
Bugünkü yemeğimiz de güzeldi, o yüzden akşam yemeğimizin baya lezzetli geçtiğini söyleyebilirim. Salata olarak bugün menüde kurutulmuş domatesli roka-parmesan salata vardı. Ekşi ikilemim dışında bence gayet güzel oldu. Ama itiraf ediyorum, evde balzamik sirke olsaydı sanırım efsane olacaktı 🙂 Etin yanında harika gidiyor, tavsiye ederim şiddetle.
- Bir bağ (ya da ne kadar istenirse) roka sapları kesilerek suda bekletilir.
- 5-6 diş sarımsak soyularak ince ince doğranır.
- Konservede alınan kurutulmuş domates küçük küçük kesilir. (kuru olanlar çok sert oluyor, ben tercih etmiyorum)
- Küçük bir teflon tavada sarımsaklar, domatesler ve bir avuç kadar dolmalık fıstık çevrilir.
- Kokusu çıktıktan, sarımsaklar pembeleştikten sonra altı kapatılır.
- Rokalar doğranır. Tuzu ve ekşisi ayarlanır. Ben bu seferlik limon koydum.
- Üstüne pişen malzemeler ve tane mısır eklenir.
- En sonda üstüne rendelenmiş parmesan peynir eklenir.
Afiyet olsun 🙂
Yorum bırakın